Saara Karttunen

Olen Saara Karttunen, 35-vuotias Diakonissa-sairaanhoitaja. Alun perin olen kotoisin Savosta, Tervoon kuntaan kuuluvasta pienestä Talluskylästä. Askeleet ovat sittemmin kulkeneet pitkin Suomea ja vähän maailmallakin. Viimeisimmäksi olen pakannut tavarani ja kotini Espoosta, jossa vierähti 10 vuotta tehden töitä suurimmaksi osaksi sairaalamaailmassa ja välillä Diakonissalaitoksen huume- ja mielenterveystyön palveluksessa. Näiden vuosien aikana sain täydentää taitojani myös sielunhoitoterapeuttikoulutuksella.

Lähetystyö on ollut minulle jo pidempään sydämenasia. Rippikoululeirillä Jeesuksesta tuli minulle henkilökohtainen Herra ja Vapahtaja. Aika pian ymmärsin, että nämä ilouutiset kuuluisi laittaa kiertämään. Samoihin aikoihin luin Äiti Teresasta kertovan kirjan, jossa hän kehotti rukoillen kyselemään omaa paikkaa Jumalan käytössä. Silloin muistan tätä rukoilleeni ensi kerran. Pikku hiljaa lähetystyö on alkanut tulla elämääni. Nuoruusvuosinani sain olla mukana lyhytaikaisessa lähetystyössä. Lähetyselämään olen saanut kosketusta myös seuratessa lähettiystävieni kuulumisia maailmalta. Samalla mielessä on alkanut elää kysymys, olisiko myös oma paikka lähteä?

Vuoden 2016 alkupuolelta olen opiskellut venäjän kieltä Pietarissa. Kielen opiskelu jatkuu vielä Novosibirskissa Siperiassa. Sen jälkeen on tarkoitus aloittaa diakonia- ja seurakuntatyö Inkerin kirkon yhteydessä. Varsinaista työnkuvaa ja paikkaa mietitään vielä kielikoulun aikana. Kommunistisen ja ateistisen aikakauden jälkimainingeissa viestille Elävästä, armollisesta Kolmiyhteisestä Jumalasta sekä kristilliselle opetukselle ja rakkauden palvelulle on monenlaista tilausta naapurimaassamme. Erityisesti sydämelläni ovat olleet sielunhoito-ja tavoittavatyö.

Lähetystyö on Jumalan palapeli, jossa meillä jokaisella on oma paikkamme. Lähetystyöhön ei voi lähteä yksin, vaan tarvitaan myös työn puolesta rukoilijoita ja taloudellisia tukijoita. Etsin siis yksittäisiä ihmisiä ja seurakuntia, jotka haluaisivat tulla toteuttamaan yhteistä lähetystehtäväämme.

Saara Karttunen
Nimikkolähetti