Apua ja tukea

Älä jää yksin vaikeassa elämäntilanteessa.

Jos mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdevaikeudet, päihdeongelmat, taloudelliset vaikeudet tai muu jokin huoli, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden, diakonin, papin tai nuoriso-ohjaajan puoleen.

Voit varata ajan henkilökohtaista tapaamista varten diakonin kanssa. Diakoniatoimisto sijaitsee seurakuntakodilla. Diakoni tekee myös kotikäyntejä. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Diakoni vastaa puhelimeen parhaiten arkisin klo 9-10.

Huom! Karttulassa 25.9. klo 10 alkavaan sururyhmään voi ilmoittautua diakonissa Tuula Makkoselle puh. 040 4848539.

Ota rohkeasti yhteyttä: Diakoni Minna Sahlberg, puh. 040 830 1724,
minna.sahlberg@evl.fi

Lisäapua voit saada ohessa olevista kirkon yleisistä pikalinkeistä elämän eri tilanteisiin.

Tutustu myös muihin seurakuntamme yhteystyömuotoihin.

Diakoniatoimisto on seurakuntakodilla.
Diakoniatoimisto löytyy seurakuntakodin vasemmasta päädystä.
Terveystie 5, 72300 Vesanto

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Henkinen hyvinvointi on monipuolista mielen terveyttä. On paljon hyvinvointia tukevia seikkoja, mutta myös asioita jotka horjuttavat sitä. Toisinaan voi tulla tilanne, jolloin saattaa kysellä oman elämän mielekkyyttä. Tällaisista ajatuksista kannattaa jutella jonkun kanssa.

Henkinen hyvinvointi

Ihmissuhteet ovat elämän suola ja sokeri. Jos ja kun rakkauteen tulee ryppyjä, kannattaa hakea apua. Ulkopuolinen vaitiolovelvollinen ammattilainen voi olla apuna etsimään ratkaisuja tai ainakin askelia eteenpäin. Apua tarjoavat oman seurakunnan lisäksi perheasiain neuvottelukeskukset eri puolilla Suomea.

Ihmissuhteet

Oletko rikoksen uhri, tekijän tai uhrin läheinen tai rikoksen tekijä? Älä jää yksin. Eristäytyminen ja käpertyminen omaan kipuun ja häpeään tuottaa vain lisää pahaa oloa. Näillä sivuilla voit tutustua eri tukimuotoihin.

Rikos

Joskus päihteet alkavat hallita elämää. Toisaalta riippuvuus voi syntyä myös johonkin muuhun asiaan. Riippuvuus voi olla fyysistä, psyykkistä tai sosiaalista riippuvuutta. Kun huolestut itsesi tai läheisesi päihteiden käytöstä, pelaamisesta tai pakonomaisesta työnteosta, hae rohkeasti apua.

Päihteet ja riippuvuus

Onko perhettänne kohdannut suru, vakava sairaus tai kuolema? Otamme osaa. Seurakunnan työntekijät ovat kuulolla kun haluat jonkun keskustelukumppaniksi tai vain vierellesi tämän kaiken keskelle.

Suru, kriisi