Vesannon kirkko

Koulutie 1 , 72300 Vesanto

Vesannon kirkko

Vesantolaiset ovat rakentaneet puukirkkonsa talvikautena 1856-57 haapajärveläisen kirkonrakentajan Mikko Karjalahden johdolla. Viralliset piirustukset teki lääninarkkitehti Carl Ziegler. Kirkon vihki 23.7.1857 Rautalammin vt. kirkkoherra C. A. Höök.

Kirkkoa on sen jälkeen korjattu useaan otteeseen mm. vuosina 1952 ja 1995, mikä ei silti ole tarkoittanut, että rakennus olisi koskaan päässyt kovin huonoon kuntoon. Viimeisin korjaus suoritettiin vuosina 2005-2006, jolloin kirkko maalattiin uudelleen sisältä ja päältä. Sähkö- ja sammutusjärjestelmät uusittiin kuin myös äänentoisto. Kirkonkellojen soitossa siirryttiin automatiikkaan ja urut äänitettiin uudelleen.

Kirkonmäen alueeseen liittyy kiviaidan vierellä tien puolella taiteilija Anu Matilaisen »Kaskikivet» -patsas vuodelta 1988. Se on osuustoiminnan muistomerkki Vesannolla. Kivien kolossa on sinapinsiemen. Siitä kasvaa suuri puu yhteistoimin. Sen taustaksi kuuluu kirkko, joka kertoo, miten tuon Raamatusta otetun vertauskuvan mukaan vain Jumala voi antaa kasvun.

Koulutie 1, 72300 Vesanto

Iltajumalanpalvelus