Ripari

Rippikoulu

Rippikoulu aloitetaan ennen joulua yhteisellä kokoontumisella. Talven aikana kokoonnutaan yhteisiin juttuihin ja tehdään itsenäisiä tehtäviä ja tutustumiskäyntejä. Rippikoulun leirijakso käydään kesällä ja sen päättää konfirmaatiomessu Vesannon kirkossa. Syksyllä vietämme vielä yhteisen jatkoriparin.

Vuoden 2019 rippikoulu

Riparipassiin merkinnät: jumalanpalvelus, messu, joulunaika, pääsiäisen aika, piispantarkastus, seurakunnan musiikkitilaisuus, seurakuntatilaisuus.

Muita juttuja (näihin ilmaantunee jokunen lisääkin vielä):

• Yhteisvastuukeräykseen osallistuminen
  • Vanhainkotivierailu
  • Ripari-ilta
  • Riparipyhä

Leiri Rautalammin Törmälässä  28.6. - 4.7.2019

Konfirmaatiojuhla sunnuntaina 7.7.2019 klo 10

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

alba ja tennarit

Vapaapäivät yleensä ma - ti

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa